Aanbod

Hartcoherentie
Je kunt bij mij terecht voor coaching met Hartcoherentie biofeedback. Bij stress en burn-out klachten werken we hiermee aan jouw herstel. Maar ook als je je al gezond en vitaal voelt maar opzoek bent naar meer richting en zingeving kan hartcoherentie je helpen! Je leert om je hart bewust te betrekken als kompas en bron van vitaliteit. Naast individuele trajecten starten er ook vaak groepen, zowel live als online. Samen lopen we dan in drie bijeenkomsten door de basisprincipes, en profiteer je mee van het leerrendement in de groep. Hou de website in de gaten of maak je interesse kenbaar via info@biancavugts.nl.

Hartcoherentie - Bianca Vugts

De OERsterk podcast

OERsterk met Bianca Vugts

Vallei orgasme; Taoïstische transformatie seksualiteit
Je kunt wat mij betreft niet bezig zijn met het verwezenlijken van wie je bent, zonder je ‘potentie’ daar ook in letterlijk opzicht bij te betrekken. Onze seksualiteit is de basis van onze vitaliteit en levenskracht. Bij Vallei Orgasme train je dit in de beslotenheid en veiligheid van je eigen slaapkamer. Ik mag deze online-training aanbieden met een mooie korting van 50,- euro met de code BiancaVugts-50, https://vallei.online/informatie/vallei-orgasme/. Mocht je tijdens je proces tegen vragen aanlopen die je wilt bespreken met een ervaren vallei-coach kun je terecht bij mij of een van mijn collega’s, https://vallei.online/vallei-coaches/

Aanbod voor zorgprofessionals

Casuïstiek
Wat denk je ervan om eens een andere bril op te zetten in het kijken naar de cliënt? Wat zou je zien als je vanuit een andere invalshoek zou kijken? Zou het nieuwe inzichten geven? Als je nieuwsgierig bent naar de toepassing van Ervaringsordening in de praktijk, kan ik binnen de organisatie met jullie mee kijken naar een cliënt waar je nieuwsgierig naar bent.
We starten dan met een korte introductie op het onderwerp Ervaringsordening (geen voorkennis vereist). Vervolgens gaan we praktisch aan de slag. Met alle betrokkenen, netwerk en professionals, kijken we door de bril van ervaringsordening naar degene die aan jullie zorg is toevertrouwd. Dit levert vrijwel altijd nieuwe en inspirerende inzichten op! Niet alleen over de cliënt, maar ook over de co-regulatie met de omgeving (jullie).
En deze vorm van samenwerken is zeker niet alleen weggelegd als het allemaal paas en vree is tussen familie en zorgaanbieder. Meer dan eens heeft ervaringsordening ervoor gezorgd dat er verbinding ontstaat tussen de verschillende ervaringen en verhalen van alle betrokkenen, zodat men elkaar versterkt in hun diversiteit.

Ontwikkelingspsychologie
Wil je weten op welke manier kennis van ontwikkelingsleeftijden kan bijdragen aan het afstemmen op de ondersteuningsvraag van jouw cliënten? Kijk in de agenda of er een scholing op open inschrijving gepland staat. Deze training kan ook op maat en incompany gegeven worden.

Ervaringsordening
Ben je geïnspireerd geraakt door de theorie van Ervaringsordening, en wil je daar meer mee dan het toepassen in casuïstiek? Dan kun je jouw team in 1 dag kennis laten maken met de grondbeginselen van deze theorie.
Een andere optie is de training van 3 dagen. Wanneer je deze doorloopt heb je gevorderde kennis, en ben je in staat deze gedegen en methodisch toe te passen op cliënten binnen jouw eigen organisatie.
Individuele geïnteresseerden kunnen kijken in de agenda of er ook trainingen op open inschrijving gepland staan.

Ervaringsordening - Bianca Vugts

Hartcoherentie, individuele begeleiding
Ik las laatst dat wanneer een stier in gevecht is met de matador, hij in de loop van de strijd een favoriete plek ontwikkelt. Op die plaats, die in wezen niet verschilt van de rest van de arena, waant hij zich het meest veilig, de zogenaamde ‘querencia’. Het is aan de matador om te ontdekken waar die plek is en om te voorkomen dat de stier die kan bereiken. Want eenmaal daar komt het beste in hem naar boven en wordt de stier haast onoverwinnelijk. Op die plek waar hij zich het meest veilig voelt, daar verzamelt hij al zijn krachten.
Het mooie aan dit verhaal vindt ik dat die stier zo’n veilige plek creëert midden in de arena. Oog in oog met de matador weet de stier zichzelf te herpakken en vol kalmte gaat hij de strijd aan met alles wat hij in zich heeft.
Heb jij ook behoefte aan zo’n ‘querencia’? Hartcoherentie is geen ontspanningstechniek, maar een actie-techniek. Je leert je lichaam in de ‘veilige modus’ te zetten, en daardoor haal je het beste in jezelf naar boven. Bronnen als creativiteit en intuïtie kun je optimaal aanspreken. Juist midden in de dynamiek van het dagelijks leven. Afhankelijk van jouw vragen kun je met 3-5 sessies, van 45 minuten verspreid over 6 weken, al volop zelf aan de slag en ontdekken wat hartcoherentie voor jou persoonlijk kan betekenen.

Hartcoherentie voor groepen
In de zorg wordt er veel van medewerkers gevraagd. In de regel heeft elke zorgprofessional dit werk gekozen vanuit passie of bevlogenheid. Het valt echter niet altijd mee om je in tijden van drukte en verandering weer met dat gevoel te verbinden. Hartcoherentie kan helpen om je hart letterlijk weer bij het werk te betrekken.
Ben jij nieuwsgierig naar wat hartcoherentie kan beteken binnen jouw team of organisatie? In een workshop van een dagdeel maak je kennis met de grondbeginselen van hartcoherentie en krijg je de mogelijkheid om zelf te oefenen met de biofeedback apparatuur.
Als je duurzame veranderingen wilt bewerkstelligen met deze methode kunnen we dat ook vormgeven in een project ‘op maat’. In de regel zijn er dan drie bijeenkomsten nodig, verspreid over maximaal twee maanden. Natuurlijk hoort daar kalmerend huiswerk bij… Speciaal voor de gehandicaptenzorg heb ik in samenwerking met collega Annemiek Grijpma en Heartmath Benelux een basistraining ontwikkeld (link). Voor degenen die dit zelf ook graag willen uitdragen in hun organisatie is er bovendien de trainersopleiding VG (link). Beide trainingen kunnen zowel op open inschrijving als incompany aangeboden worden.

Lezingen
Ik geef regelmatig lezingen over diverse onderwerpen, zoals Hartcoherentie, vitaliteit, zelfverwezenlijking en transformatie seksualiteit. Wanneer je interesse hebt, of als je denkt dat ik iets anders voor je kan betekenen, neem dan contact met me op.